fredag 7 juni 2019

IDA ANDERSEN: Ny roman "I oxögat" dediceras Till de arbetande människornaIda Andersen, nybliven ledamot av Harry Martinson-sällskapets styrelse, har just nu utkommit med sin andra roman "I oxögat" på Bokförlaget Polaris, Stockholm. Boken presenterades 7 juni  vid en mycket välbesökt och uppskattande bokrelease i Elisabeth Bergstrand Poulsen-salen på Kulturparken Växjö. 

"Oxögat kallas det. Här föddes glaset, det är dess navel där det var sammanlänkat med punteln, som en glasets navelsträng sammanlänkad med dess skapare, glasblåsaren. Oxögat! I oxens öga finner man upphovet, den synliga symbolen för glasets essens. Är det inte märkvärdigt, så säg!" 
"I oxögat" är en berättelse om att vara född fattig och att sträva efter ett självständigt liv. 1700-talets kyrka, folktro, tillblivelsen av glasbruket Kosta, invigt år 1742, samt skildring av en helt avgörande rättegång i Lenhovda tingshus, utgör berättelsens historiska botten. Detta är en mycket omfattande och viktig roman i Ida Andersens författarskap, som också innehåller det prisbelönade fackverket Stenminnen: de småländska stenmurarna - ett kulturarv, romanen Här slutar allmän väg, samt viktig lyrik i flera diktsamlingar och i olika publiceringar.


Romanen "I oxögat" på 390 sidor är dedicerad
 "Till de arbetande människorna". 

Rune Liljenrud 

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells.
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Dödsstavning
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}